Ervaringen

Ben je benieuwd wat Karin Tijssen Paardencoaching al voor anderen heeft betekend? Lees hier de ervaring van anderen.

Karin heeft een paardencoaching sessie bij mij gedaan. Met mijn eigen paard en eerlijk is eerlijk, ik wist niet wat ik kon en mocht verwachten.
Ik had een probleem op mijn werk. Ik was het niet eens met het beleid wat er gevoerd werd en ik twijfelde of ik wilde blijven.

Mijn vraag was, hoe moet ik omgaan met het beleid? Moet ik er tegenin gaan? Moet ik er mee dealen? Ik wist het niet.

Mijn paard liep los in de afgezette ring. Ik kreeg bordjes van Karin. Deze moest ik één voor één in de bak leggen. Eerst een bordje met situatie nu, dan bordje met hoe ik situatie zou moeten worden, daarna kwam het moeilijkste bordje waarbij ik positieve punten van mijzelf moest noemen. Dit vond ik enorm lastig. Mijn paard kwam dan ook een paar keer tussen Karin en mij staan en hij drukte Karin een aantal keren weg. Dit kwam onder andere doordat Karin in mijn comfortzone zat. Heel apart om mee te maken. Daarna weer een bordje wat ik er dan aan kon doen samen met mijn positieve punten. Op een gegeven moment pakte mijn paard het bordje op en gaf hem mij. Daarna ging hij gappen en rollen, heel bijzonder. Een teken dat het goed zat wat ik zei en dat ik het moest doen.

De eerst volgende dag dat ik op het werk was wilde ik een gesprek. Helaas was de directeur vrij. Maar ik was er klaar voor om het gesprek aan te gaan. Daarom ben ik met mijn leidinggevende het gesprek aan gegaan. Een heel fijn en goed gesprek.
Vandaag had mijn leidinggevende telefonisch contact met de directeur gesproken en ook mijn onvrede besproken. Ik kreeg vervolgens een mail waarin ik werd bedankt voor mijn eerlijkheid en dat hij na de vakantie bij mij langs kwam om met me te praten.

Dat heb ik maar mooi even bereikt mede door Karin wat ben ik jou dankbaar. Heel bijzonder dat ik deze ervaring mee mocht maken. Ben er erg trots op en erg blij met het resultaat.

Anneke en haar paard

Op dinsdag 9 oktober 2018 heb ik deelgenomen aan de workshop paardencoaching. Het sceptische gevoel, waarmee ik de workshop in ben gegaan, veranderde vrij snel. Het is prachtig om te zien wat het met mensen doet. De één die er vrij rationeel mee omgaat, terwijl bij de ander de emotie de overhand krijgt. Het is prachtig om te ervaren dat het paard je volgt en het je een gevoel van vertrouwen geeft. Een workshop om met plezier op terug te kijken.

Mijn hoofd staat nooit stil. Zo ben ik geboren. Piekeren is dan ook een van mijn kernkwaliteiten. Al vaker hoorde ik over Acces Bars en ik las veel positieve ervaringen. Daarom besloot ik om het zelf ook een keer te ‘proberen’. Karin heeft een mooie praktijkruimte. Alleen van het uitzicht al word je rustiger. Na een kort gesprekje begon ze met de behandeling. Ik merkte al snel dat het letterlijk lichter werd in mijn hoofd. Sinds ik de behandeling heb gehad pieker ik minder en ben ik relaxter. Ik weet zeker dat ik dit vaker ga doen en kan het iedereen aanraden. Karin is betrokken en deskundig waardoor je je snel op je gemak voelt bij haar.

Vorig schooljaar zat mijn zoon totaal niet goed in zijn vel. Geen zin in school, geen zin om te spelen, geen zin in de opvang, steeds boos en verdrietig en gepest worden. Als moeder wil je je kind heel graag helpen, maar per direct hulp van instanties hoef je niet te verwachten. Nu ken ik Karin en wist van haar paardencoaching. Ik heb haar de situatie uitgelegd en ze gaf aan proberen te helpen. Ze had toen nog niet de opleiding paardencoaching voor kinderen afgerond. Nou dat was niet te merken! Karin heeft veel geduld met kinderen en gaat open het gesprek aan. Na één sessie samen met pony Safier, kon ik al merken dat mijn zoon al sterker in zijn schoenen stond. Zo mooi om te zien hoe een kind groeit als de pony hem volgt zonder leidsel. We hebben nu 4 sessies gedaan en mijn zoon gaat met plezier naar school en is veel minder boos. Het heeft ons zeer geholpen!

Vanochtend kennis gemaakt met paardencoaching. Heel eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met paarden maar ben er echt door verrast hoe een paard je aanvoelt. En wat een lief paard is Thomas. Het was een bijzondere spiegelervaring! Bedankt Karin Tijssen voor deze sessie!

Sluit Menu