Over Karin Tijssen Coaching

Mijn naam is Karin Tijssen, geboren en getogen in Limburg en sinds 2004 woon ik samen met mijn man en dochter op de boerderij in Raerd.

Mens en dier hebben me altijd getrokken en vooral het leren begrijpen van de mens of dier; wat denkt hij, waarom doet hij zo; wat zou er achter kunnen zitten. Mijn interesse in de mens kan ik gebruiken tijdens mijn dagelijks werk en tijdens het vrijwilligerswerk wat ik altijd gedaan heb. Ik heb veel  met kinderen gewerkt; op de basisschool, jeugclubs en kinderkoor.
In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam in de financiële sector en heb ik te maken met collega’s en klanten, zowel telefonisch als persoonlijk is er klantcontact.
Mijn interesse gaat altijd uit naar “de taal” van de klant. Op welke manier kan ik hem het beste benaderen en hoe haal ik het beste uit iemand. Daarnaast is het op de werkvloer interessant welke rol iedereen heeft of neemt. Erg interessant voor teamtrainingen!

Een aantal jaar geleden heb ik kennis gemaakt met paardencoaching, en ervaren hoe je met een paard iemand bewust kunt maken van zijn onbewuste. Je zet mensen daardoor in hun kracht. Het paard zet ik dan in als spiegel.

Op dit moment volg ik de opleiding coachen vanuit de positieve psychologie. Dit is een onderdeel van de opleiding tot lifestylecoach. Het is fantastisch om dit samen in te zetten!

karin en thomas
karin en thomas

Mijn kennismaking met paardencoaching

Toen ik de opleiding voor NLP Paardencoaching tegen kwam was ik snel om; wat vond ik dat interessant!  Ik leerde het paard begrijpen en leerde over de spiegeling. Daarnaast leerden we ook de basis van Neuro Linguistisch Programmeren. Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen. In combinatie met het paardencoachen is dit het juiste middel om effectief te coachen. Het fantastisch om mensen hiermee te kunnen helpen. Helpen met dilemma’s en problemen en tevens je bewust maken van je kwaliteiten. Inmiddels heb ik nog een aantal uitbreidingen gedaan. Zo heb ik de opleiding voor Paardenkracht voor Pubers gedaan en de opleiding voor kinder-paardencoach.

Toen ik een aantal jaren geleden een eigen pony (Thomas) kreeg waren we niet direct vrienden, sterker nog, ik kon niks met hem. Tijdens mijn eerste rit op hem ben ik er al afgevallen en had ik mijn arm gebroken. Dit zorgde voor een erg hoge angstfactor, telkens als ik bij hem in de buurt kwam, waar Thomas op reageerde. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat zijn actie een reactie was op mijn angst voor hem. Toen ik me daar bewust van was kon ik beter met mijn angst omgaan en merkte ik dat hij ook milder werd en steeds liever voor mij. Ik was enorm verbaasd wat er allemaal gebeurde tussen hem en mij. Inmiddels zijn we wel dikke vrienden geworden. Thomas is een ruin, een E-pony en geboren in geboren in 2008. Hij is sinds 2016 bij ons. Mijn dochter rijdt op hem, zowel dressuur als een sprongetje, en daarnaast gebruik ik hem bij de coaching. Hij kan je heel mooi een spiegel voorhouden!

Maak kennis met de paarden!

Thomas

Thomas

Ik ben een ruin, geboren in 2008 en een E-pony. Lekker eigenwijs maar heel lief. Ik coach graag pubers en volwassenen.

Thomas en Robin

Thomas & Robin

Robin is een ruin en wordt sinds kort, samen met Thomas, gebruikt voor teamtrainingen. Ook voor de paardenkracht voor pubers is dit een leuk duo.

Wandtsjo en Saffier

Wandtsjo en Saffier

We zijn allebei op leeftijd, lekker relaxt en heel lief voor kinderen. Wij worden vaak gebruikt voor de Paardenkracht voor Pubers. Ook worden we afzonderlijk ingezet bij het coachen van kinderen.

Sluit Menu