Paardenkracht voor pubers

De cursus Paardenkracht voor Pubers is speciaal voor kinderen van 11 t/m 16 jaar en richt zich tijdens de 5 bijeenkomsten met name op de volgende punten:

  • Sociale vaardigheden zoals communiceren, grenzen aangeven en respecteren en samenwerken. maar ook in een (nieuwe) groep functioneren en je kunnen aanpassen aan een ander wanneer dat gewenst is.
  • Ruimte voor persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en weerbaarheid. Ook het omgaan met emoties en positief gedrag komt aan bod.
  • Educatief en praktisch van opzet door o.a. uitdagende opdrachten met het paard of pony en een Persoonlijk Paardenkracht werkboek. Zo kunnen de ouders zien wat er in de cursus gedaan is en hier zelf thuis op inhaken.
  • Leren wordt leuk! Door met groepjes van 4-6 kinderen te werken en gezamenlijk oefeningen uit te voeren, dus samen in beweging te komen, worden leerprocessen leuk en daardoor effectief.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen we thema’s welke voor het puberend kind en hun ouders zeer actueel zijn. De thema’s ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind, zodat het een positief zelfbeeld ontwikkelt en zich goed kan redden in (nieuwe) lastige situaties. De kinderen die de cursus hebben voltooid zullen steviger in hun schoenen staan.

Wil je meer weten over Paardenkracht voor Pubers; lees dan meer op www.paardenkrachtvoorpubers.nl

 

Het bewezen effect van paardencoaching voor kinderen

Het coachen met paarden werkt zeer effectief door de directe feedback van het paard. Onderzoeken hebben inmiddels het bewijs geleverd dat kinderen die met paarden ‘werken’ beter gesocialiseerd worden en minder stress ervaren.

De Paardenkracht voor Pubers cursus is uniek in zijn soort en wordt gegeven door 2 ervaren gediplomeerde coaches. De groepen zijn klein, 4-6 kinderen en er is altijd begeleiding van 2 coaches. Er wordt pedagogisch verantwoord gehandeld en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is aanwezig.

Deze cursus geef ik samen met Kolthof Paardencoaching. Bernadette Kolthof en ik werken altijd samen op het gebied van groeps- en teamtrainingen. Naast paardenkracht voor pubers verzorg ik ook individuele paardencoaching voor kinderen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw puber? Neem dan gerust contact op!

Sluit Menu