Paardencoaching

Paardenkracht voor pubers

In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen we thema’s welke voor het puberend kind en hun ouders zeer actueel zijn. De thema’s ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind, zodat het een positief zelfbeeld ontwikkelt en zich goed kan redden in (nieuwe) lastige situaties. De kinderen die de cursus hebben voltooid zullen steviger in hun schoenen staan. 

De cursus Paardenkracht voor Pubers is speciaal voor kinderen van 11 t/m 16 jaar en richt zich tijdens de 5 bijeenkomsten met name op de volgende punten:

Sociale vaardigheden zoals communiceren, grenzen aangeven en respecteren en samenwerken, maar ook in een (nieuwe) groep functioneren en je kunnen aanpassen aan een ander wanneer dat gewenst is.

Ruimte voor persoonlijke groei op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en weerbaarheid. Ook het omgaan met emoties en positief gedrag komt aan bod.

Educatief en praktisch van opzet door o.a. uitdagende opdrachten met het paard of pony en een Persoonlijk Paardenkracht werkboek. Zo kunnen de ouders zien wat er in de cursus gedaan is en hier zelf thuis op inhaken.

Leren wordt leuk! Door met groepjes van 4-6 kinderen te werken en gezamenlijk oefeningen uit te voeren, dus samen in beweging te komen, worden leerprocessen leuk en daardoor effectief.

Wil je meer weten over Paardenkracht voor Pubers, lees dan meer op www.paardenkrachtvoorpubers.nl

Ben je benieuwd of paardencoaching jouw zoon of dochter kan helpen? Neem contact op om dit te bespreken.

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us