Paardencoaching

Paardencoaching is een effectieve manier van het coachen van mensen met behulp van een paard. Het paard is hierbij een spiegel die precies aangeeft wat er van binnen speelt bij de persoon die gecoacht wordt. Met paardencoaching krijg je inzicht in bewuste of onbewuste non-verbale communicatie. Dit kunnen onder meer kwaliteiten, talenten, patronen, aandachtspunten, leiderschapsstijlen en wellicht pijnen en/of trauma’s zijn.

Hoe kan paardencoaching mij helpen?

Paarden geven je inzicht en helpen je je blokkades te doorbreken. Door stevig in je schoenen te staan met je kwaliteiten op de juiste plek, kan je jouw hart volgen, gelukkig leven en vooral genieten!

 

Zoek je harmonie, balans en veiligheid?

Paarden zijn sterk verbonden met hun oerinstinct als kuddedier. Elk groepslid van de kudde heeft zijn eigen positie/functie of wordt geordend door de andere leden van de kudde. Als kuddedier zijn paarden afhankelijk van de andere paarden binnen de kudde. De rangorde binnen de kudde is zeer belangrijk. Dit zorgt namelijk voor harmonie, balans en veiligheid voor iedereen binnen de kudde. Een paard kan dus van oorsprong orde aanbrengen in groepsverband. Dit proces is zo natuurlijk voor hen dat ze dit ook bij mensen doen.
 

Kan een paard antwoord geven op vragen die je jezelf niet durft te stellen?

Jazeker dat kan! Ze kunnen antwoorden op moeilijke vragen, die je zelf niet goed kan vinden, naar voren halen. Door na te denken over de houding van het paard tijdens de sessie paardencoaching kun je tot nieuwe inzichten komen. Zij spiegelen jouw gevoel!

paardencoaching

Paardencoaching in verschillende vormen

Bij mij kun je verschillende soorten paardencoaching volgen. Je kunt kiezen voor paardencoaching voor volwassenen, in één of meerdere sessies. Maar misschien loop je wel tegen bepaalde blokkades aan met je team, of op je werk? Ook dan kunnen jullie bij mij coaching voor teams volgen. Naast coaching voor volwassenen verzorg ik ook coaching voor kinderen, zowel individueel als in groepsverband onder de naam Paardenkracht voor Pubers.

Naast paardencoaching kun je bij mij ook terecht voor een Access Bars behandeling. Deze behandeling helpt om spanning en stress weg te nemen. Ook deze behandeling kan eventueel tussen de paarden gedaan worden. Wil je meer weten over de mogelijkheden van paardencoaching of Access Bars voor jou? Neem dan gerust contact met mij op!

Sluit Menu