Methodes

Paardencoaching

Een dier wekt een stukje emotie op, je gaat direct naar je gevoel. Dat is het speciale aan werken met paarden. Paarden zijn kuddedieren en sensitieve wezens. Dat moet ook, want in het wild moeten ze goed aanvoelen of er gevaar dreigt. De groep voelt elkaar en de omgeving haarfijn aan. Zo blijft de kudde gezond en samen. Deze sensitiviteit wordt ingezet bij paardencoaching. Het paard reageert op jou en vormt hiermee een persoonlijke spiegel. De coach bekijkt dit aandachtig en onderzoekt, in gesprek met jou, wat de spiegel zegt over hoe je in het leven staat en hoe je gevoelswereld op dit moment is. Met paardencoaching krijg je inzicht in bewuste of onbewuste non-verbale communicatie. Dit kunnen onder meer kwaliteiten, talenten, patronen, aandachtspunten, leiderschapsstijlen en wellicht pijnen en/of trauma’s zijn.

Een voorbeeld: Petra (fictieve naam) was met Karin in gesprek over haar werk, ze stonden gewoon in de bak. Het paard bleef rondjes lopen om Petra heen. Eigenlijk vonden ze het wat vervelend dat het paard de hele tijd tussen Petra en Karin door kwam. Ze zei nog: ‘kan hij niet even stoppen met rondjes om mij heen te lopen?’ En toen zag Petra de connectie: ‘dit doe ik ook op mijn werk. Ik blijf maar om mijn probleem heen te draaien, in plaats van dat ik er iets aan ga doen.’

Vraagstukken

Paardencoaching wordt ingezet voor vraagstukken van volwassenen, pubers, kinderen, en teams. Bij kinderen gaan we spelenderwijs te werken, zodat plezier en coaching hand in hand gaan. Binnen teams kan paardencoaching enorm veel inzichten geven in de groepsdynamiek op de werkvloer, met het oog op een prettige samenwerking.

Paardencoaching als toevoeging op therapeutisch traject

Paardencoaching is een vorm van coaching gericht op voelen en ervaren. Het kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op een therapeutisch traject waarbij gesprekken centraal staan. De ervaring leert dat het inzetten van paardencoaching de positieve resultaten bij een therapeutische behandeling versterken.  

Lees meer over

Specifieke cursussen

Paardenkracht voor pubers

Teamcoaching

Karin heeft een paardencoaching sessie bij mij gedaan. Met mijn eigen paard en eerlijk is eerlijk, ik wist niet wat ik kon en mocht verwachten.
Ik had een probleem op mijn werk. Ik was het niet eens met het beleid wat er gevoerd werd en ik twijfelde of ik wilde blijven. Mijn vraag was, hoe moet ik omgaan met het beleid? Moet ik er tegenin gaan? Moet ik er mee dealen? Ik wist het niet.

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us